Powrót
Dip z pieczoną papryką
Składniki:
Wszystkie składniki
- 200 g Hochland Gouda lub Śmietankowy
- 1 pieczona czerwona papryka
- 1 g soli
- 2 g kolorowego pieprzu łamanego
- 5 g natki pietruszki
- 70 g śmietany kremówki 36%
- 3 g papryki chili
- 3 g papryki słodkiej
Przepis krok po kroku
- 1. paprykę upiecz w foli aluminiowej przez 40 minut w temperaturze 170°C
- 2. po upieczeniu paprykę obierz ze skóry
- 3. ser Gouda lub Śmietankowy włóż do miski, dolej śmietanę
- 4. dodaj paprykę pieczoną, obie papryki w proszku oraz sól
- 5. wszystkie składniki blenduj mikserem na gładką masę
- 6. dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz łamany pieprz, zamieszaj
- 7. podawaj do krakersów, warzyw pociętych w słupki oraz do nachosów