Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Bliny z Cremette, rwaną wołowiną i kimchi

Czas przygotowania: 20 minuty
Rodzaj: Przekąska
Porcje: 4 osoby

Składniki

  • 250 g mąki gryczanej
  • 150 g mąki pszennej
  • 25 g świeżych drożdży
  • 500 ml ciepłego mleka
  • 1 jajko
  • 50 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Mięso wołowe duszone
  • Kim chi
  • Kolendra
  • 150 g sera Cremette
  • Wasabi
  • Masło klarowane do smażenia

Instrukcje

  • Wymieszaj mleko, drożdże i cukier i odstaw na 10 minut
  • Wsyp do miski obie mąki, dodaj roztwór drożdży, jajka, masło i sól
  • Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia
  • Rozgrzej na patelni masło klarowane, smaż bliny na złoty kolor
  • Rozdrobnij widelcem wołowinę na włókna
  • Wymieszaj ser Cremette z wasabi
  • Ułóż na gorących blinach mięso, porcję sera Cremette z łyżki i udekoruj listkami kolendry
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów