Odkryj przepis na:
Porcje: 8
Składniki
Kruszonka gryczana
- 75 g cukru
- 80 g masła
- 20 g mąki pszennej
- 75 g mąki gryczanej
- 100 g mąki migdałowej
Masa sernikowa
- 500 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 50 g masła
- 250 g jajek
- 200 g cukru
- 10 g skrobi kukurydzianej
- 1 laska wanilii
Dekoracja
- obręcz z czekolady gorzkiej
- dysk z białej czekolady złota i kakao
- złoto w płatkach
- cukier puder
Instrukcje
- Do uzyskania kruszonki połącz i wymieszaj wszystkie składniki.
- Następnie upiecz ją w piekarniku w 180ºC przez około 20 minut i wyłóż do formy o średnicy 20 cm.
- Połącz ser Hochland Creamland śmietankowy i wszystkie składniki na masę sernikową - z laski wanilii dodaj tylko ziarna.
- Zblenduj wszystko na gładką masę, następnie wylej do silikonowej formy o średnicy 20cm.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 96ºC przez 120 minut.
- Ostudzony sernik udekoruj wedle uznania (nasza propozycja to dekoracja z czekoladowej obręczy, białej czekolady obsypanej płatkami złota i kakao, a poza tym obfita posypka z cukru pudru).
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów