Odkryj przepis na:
Składniki
Sable migdałowe
- 180 g masła
- 100 g cukru pudru
- szczypta soli
- 45 g mąki migdałowej
- 70 g jajek
- 400 g mąki pszennej
Krem serowy
- 250 g śmietany
- 200 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 30 g miodu
- 10 g pulpy cytrynowej
- 150 g czekolady białej
- 5 g żelatyny
Dekoracja
- świeże owoce: jagody truskawki
- cukrowe ozdoby
Instrukcje
- Połącz masło oraz wszystkie suche składniki. Następnie dodaj jajka.
- Rozwałkuj pomiędzy dwoma papierami i zamróź.
- Wytnij odpowiedni kształt, włóż do formy.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 12 minut.
- Namocz żelatynę. Śmietanę i miód zagotuj.
- Do śmietany dodaj żelatynę, a następnie zblenduj wszystko razem z czekoladą.
- Na końcu cały czas blendując dodawaj ser Hochland Creamland śmietankowy.
- Odstaw do lodówki na 24 godziny.
- Po tym czasie ubij w mikserze.
- Na wypieczoną tartaletkę szprycuj krem i udekoruj świeżymi owocami.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów