Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Kaburamaki Cremette z łososiem, ogórkiem, marynowaną rzodkwią i tykwą

Rodzaj: Sushi

Składniki

  • 80 g ryżu ugotowanego
  • 1/4 płata nori
  • 15 g sera Hochland Cremette
  • 50-60 g łososia
  • 15 g rzodkwi takuan marynowanej
  • 10 g ogórka świeżego
  • 15 g tykwy kanpyo słodkiej
  • sól i pieprz do smaku
Dodatki
  • imbir marynowany
  • sos sojowy
  • Wasabi

Instrukcje

  • Ogórek obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
  • Pokrój w słupki rzodkiew, a tykwę w paski.
  • Całą powierzchnię bambusowej maty do zwijania sushi pokryj folią (ponieważ to typ “odwróconego sushi”, który zakłada zawinięcie nori ze składnikami w środku, a ryż pozostaje na zewnątrz rolki).
  • Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch.
  • Rozłóż ryż na całej jego powierzchni.
  • Ułóż na ryżu kawałki pokrojonego łososia.
  • Złóż matę na pół i odwróć tak, aby płat nori znalazł się tym razem na wierzchu (w razie potrzeby przesuń nori z ryżem bliżej krawędzi maty, gdzie zacznie się zwijanie rolki).
  • Nori posmaruj obficie serem Hochland Cremette, na tym rozłóż kawałki pokrojonego ogórka, rzodkiew i tykwę. Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
  • Ściągnij rolkę z maty i przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2 równe części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
  • Ułóż gotowe sushi, udekoruj wedle uznania i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.

Użyte produkty Hochland

Propozycja rolki, która niezwykle pięknie się prezentuje, dzięki swojej intensywnej kolorystyce. Smakowity łosoś na zewnątrz nie tylko nadaje barwy, ale sprawia wrażenie jakby go było bardzo dużo w składzie, co może przełożyć się na ostateczną, korzystną dla producenta cenę tego wariantu sushi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów