Odkryj przepis na:
Porcje: 2
Składniki
- 2 kromki żytniego chleba pełnoziarnistego na zakwasie
- 20 g masła
- 150 g sera Hochland Cremette
- 50 g wędzonego łososia w plastrach
- pęczek koperku
- sól i pieprz do smaku
- mały słoiczek kaparów
Instrukcje
- pokrój drobno połowe kopru; drugą połowę odłóż do dekoracji
- rozgnieć ser Cremette widelcem
- dodaj sól, pieprz oraz posiekany koperek
- mieszaj do uzyskania gładkiej masy
- chleb żytni pokrój na kromki
- posmaruj chleb cienko masłem
- rozsmaruj serek na kanapkach
- na wierzchu ułóż plastry łososia
- wykończ kanapkę gałązką koperku
- podawaj kanapkę z miseczką kaparów
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów