Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Lunch sandwich

Course: Kanapka

Ingredients

  • 2 minibagietki pełnoziarniste
  • 6 plastrów sera Hochland Gouda w plastrach
  • 2 łyżki musztardy
  • garść rukoli
  • 1 awokado
  • ½ limonki
  • ząbek czosnku
  • łyżka orzeszków pin
Dodatki
  • sos tabasco
  • pomidory
  • sól pieprz

Instructions

  • bagietkę przetnij wzdłuż na pół
  • awokado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, łyżką wydrąż miąższ
  • rozgnieć awokado widelcem na pastę lub zblenduj, dodaj sok z limonki oraz rozgnieciony czosnek
  • guacamole wymieszaj na gładką masę, nałóż na dolne połówki bagietek i rozsmaruj
  • posyp uprażonymi lekko na suchej patelni orzeszkami pinii
  • złóż plastry sera w trójkąty i ułóż na kanapce
  • dodaj umyte i osuszone liście rukoli
  • górne połówki bagietek posmaruj musztardą, następnie złóż kanapki w całość
  • podawaj z sosem tabasco i czarnymi oliwkami na wykałaczkach albo miseczką pociętych w kostkę pomidorów doprawionych świeżym czosnkiem, solą i pieprzem
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów