Flagowy ser twarogowy Hochland Cremette od grudnia jest produkowany w naszym zakładzie w Węgrowie.

Cremette jest serem twarogowym premium przeznaczonym dla branży gastronomicznej oraz klientów B2B. To produkt z najwyższej półki, o bardzo wysokiej wydajności, trwałości i uniwersalnym przeznaczeniu. Jest świetną bazą potraw zarówno na słono jak i na słodko.

Cremette jest niezastąpionym składnikiem sushi, doskonałym serem kanapkowym oraz świetnym składnikiem dań gotowych, wyrobów cukierniczych i deserów. To prawdziwy ser – orkiestra.

Dzięki inwestycji w nową linię technologiczną w Węgrowie, przenieśliśmy wytwarzanie tego sera do Polski. Przeszliśmy także z ręcznego znakowania opakowań czarno-białymi etykietami na automatyczną etykieciarkę. Umożliwiło nam to stworzenie nowej, atrakcyjnej szaty graficznej opakowań, ze wskazaniem kolorowych i apetycznych zastosowań kulinarnych.

Na rok 2021 zaplanowaliśmy wsparcie marketingowe i handlowe dla Cremette. Ponadto przygotowujemy program szkoleń produktowych i warsztatów edukacyjnych dla naszych klientów.