Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Chłodnik Creamland z botwinką i miętą
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
30
minuty
minuty
Rodzaj:
Zupa
Servings:
4
Składniki
ZUPA
150
g
sera Hochland Creamland śmietankowy
300
g
buraków kiszonych
300
ml
maślanki
20
g
mięty
30
g
szczypiorku
sok z 1 cytryny
50
g
ogórka zielonego
20
g
koperku
2
jajka na twardo
MUS SEROWY DO DEKORACJI
100
g
pieczarek marynowanych posiekanych
100
g
ogórka konserwowego posiekanego
15
g
kaparów posiekanych
150
g
sera Hochland Creamland śmietankowy
30
g
śmietany 36%
15
g
koperku
15
g
szczypiorku
10
g
szalotki
1
jajko
sól i pieprz do smaku
Instrukcje
Ugotuj kiszone buraki, ostudź i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce).
Połącz w misce buraki z maślanką i serem Hochland Creamland śmietankowym.
Następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki oraz w razie potrzeby dla dodania smaku sok z kiszonych buraków.
Jajko ugotuj na twardo.
Połącz wszystkie składniki na mus serowy i bardzo dokładnie wymieszaj.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.
Udekoruj zupę porcją musu serowego.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów