Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Chłodnik Creamland z botwinką i miętą

Czas przygotowania: 30 minuty
Rodzaj: Zupa
Porcje: 4

Składniki

ZUPA
  • 150 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  • 300 g buraków kiszonych
  • 300 ml maślanki
  • 20 g mięty
  • 30 g szczypiorku
  • sok z 1 cytryny
  • 50 g ogórka zielonego
  • 20 g koperku
  • 2 jajka na twardo
MUS SEROWY DO DEKORACJI
  • 100 g pieczarek marynowanych posiekanych
  • 100 g ogórka konserwowego posiekanego
  • 15 g kaparów posiekanych
  • 150 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  • 30 g śmietany 36%
  • 15 g koperku
  • 15 g szczypiorku
  • 10 g szalotki
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku

Instrukcje

  • Ugotuj kiszone buraki, ostudź i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce).
  • Połącz w misce buraki z maślanką i serem Hochland Creamland śmietankowym.
  • Następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki oraz w razie potrzeby dla dodania smaku sok z kiszonych buraków.
  • Jajko ugotuj na twardo.
  • Połącz wszystkie składniki na mus serowy i bardzo dokładnie wymieszaj.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.
  • Udekoruj zupę porcją musu serowego.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów