Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Gazpacho z cremette i pieczoną papryką
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Zupa
Składniki
200
g
sera Hochland Cremette
50
g
szczypiorku z cebuli dymki
100
g
czerwonej papryki pieczonej
300
ml
mleka kokosowego
40
g
kolendry świeżej
sól i pieprz do smaku
skórka starta z 1 limonki
Salsa
50
g
ananasa
50
g
ogórka zielonego
10
g
kolendry świeżej
15
g
orzechów ziemnych
30
g
cebuli czerwonej
8
kropli sosu Tabasco
Do podania
20
g
świeżego mango
liście kolendry
nachosy
Instrukcje
Do robota kuchennego lub blendera dodaj ser Hochland Cremette i wszystkie pozostałe składniki na zupę, a następnie całość dokładnie zblenduj.
Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz skórką startą z limonki.
Przygotuj salsę. Ananasa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Z ogórka usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę (podobną jak pokrojony ananas).
Umytą i oczyszczoną cebulę pokrój drobno. Posiekaj orzechy.
Wymieszaj w misce: ananasa, ogórka, cebulę, kolejno dodaj orzechy, sos Tabasco oraz posiekaną kolendrę.
Dopraw do smaku. Mango pokrój w plastry. Do zupy nałóż porcję salsy, dodaj plastry mango i udekoruj liśćmi kolendry.
Podawaj z nachosami.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów