Odkryj przepis na:
Składniki
- 200 g sera Hochland Cremette
- 50 g szczypiorku z cebuli dymki
- 100 g czerwonej papryki pieczonej
- 300 ml mleka kokosowego
- 40 g kolendry świeżej
- sól i pieprz do smaku
- skórka starta z 1 limonki
Salsa
- 50 g ananasa
- 50 g ogórka zielonego
- 10 g kolendry świeżej
- 15 g orzechów ziemnych
- 30 g cebuli czerwonej
- 8 kropli sosu Tabasco
Do podania
- 20 g świeżego mango
- liście kolendry
- nachosy
Instrukcje
- Do robota kuchennego lub blendera dodaj ser Hochland Cremette i wszystkie pozostałe składniki na zupę, a następnie całość dokładnie zblenduj.
- Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz skórką startą z limonki.
- Przygotuj salsę. Ananasa obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Z ogórka usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę (podobną jak pokrojony ananas).
- Umytą i oczyszczoną cebulę pokrój drobno. Posiekaj orzechy.
- Wymieszaj w misce: ananasa, ogórka, cebulę, kolejno dodaj orzechy, sos Tabasco oraz posiekaną kolendrę.
- Dopraw do smaku. Mango pokrój w plastry. Do zupy nałóż porcję salsy, dodaj plastry mango i udekoruj liśćmi kolendry.
- Podawaj z nachosami.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów