Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Gazpacho z cremette i pieczoną papryką

Rodzaj: Zupa

Składniki

  • 200 g sera Hochland Cremette
  • 50 g szczypiorku z cebuli dymki
  • 100 g czerwonej papryki pieczonej
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 40 g kolendry świeżej
  • sól i pieprz do smaku
  • skórka starta z 1 limonki
Salsa
  • 50 g ananasa
  • 50 g ogórka zielonego
  • 10 g kolendry świeżej
  • 15 g orzechów ziemnych
  • 30 g cebuli czerwonej
  • 8 kropli sosu Tabasco
Do podania
  • 20 g świeżego mango
  • liście kolendry
  • nachosy

Instrukcje

  • Do robota kuchennego lub blendera dodaj ser Hochland Cremette i wszystkie pozostałe składniki na zupę, a następnie całość dokładnie zblenduj.
  • Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz skórką startą z limonki.
  • Przygotuj salsę. Ananasa obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Z ogórka usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę (podobną jak pokrojony ananas).
  • Umytą i oczyszczoną cebulę pokrój drobno. Posiekaj orzechy.
  • Wymieszaj w misce: ananasa, ogórka, cebulę, kolejno dodaj orzechy, sos Tabasco oraz posiekaną kolendrę.
  • Dopraw do smaku. Mango pokrój w plastry. Do zupy nałóż porcję salsy, dodaj plastry mango i udekoruj liśćmi kolendry.
  • Podawaj z nachosami.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów