Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Kopytka z grzybami i pianką Cagliata
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Danie główne
Składniki
Sos grzybowy
100
g
boczniaków ostrygowych
100
g
Portobello
100
g
shitake
20
g
szalotki
1
gałązka świeżego tymianku
10
g
oleju
10
g
masła
sól
pieprz do smaku
20
g
białego wina
Kopytka
400
g
ugotowanych ziemniaków
100
g
mąki ziemniaczanej
sól
1
jajko
100
g
Tachoon cress
Piana z sera
320
g
sera Cagliata
110
g
mleka 3
2%
50
g
śmietany 36%
2,9
g
joty
Instrukcje
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i masła
Posiekaj szalotkę w drobną kostkę
Wrzuć szalotkę na patelnię i przesmaż mieszając aż zrobi się przezroczysta
Umyj i osusz grzyby, pokrój je i dodaj do podsmażonej szalotki
Smaż przez 3-4 minuty mieszając
Dodaj listki tymianku obrane z gałązki
Podlej białym winem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem
Zagotuj wodę z solą
Rozgnieć ugotowane ziemniaki na puree
Wymieszaj pure ziemniaczane z mąką, solą i jajkiem
Zagnieć ciasto, uformuj rolki i tnij na kopytka
Wrzuć kopytka do wrzącej wody i gotuj minutę od wypłynięcia na powierzchnię
Odcedź na sicie i zahartuj zimną wodą
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów