Odkryj przepis na:
Składniki
Sos grzybowy
- 100 g boczniaków ostrygowych
- 100 g Portobello
- 100 g shitake
- 20 g szalotki
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 10 g oleju
- 10 g masła
- sól pieprz do smaku
- 20 g białego wina
Kopytka
- 400 g ugotowanych ziemniaków
- 100 g mąki ziemniaczanej
- sól
- 1 jajko
- 100 g Tachoon cress
Piana z sera
- 320 g sera Cagliata
- 110 g mleka 3 2%
- 50 g śmietany 36%
- 2,9 g joty
Instrukcje
- Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i masła
- Posiekaj szalotkę w drobną kostkę
- Wrzuć szalotkę na patelnię i przesmaż mieszając aż zrobi się przezroczysta
- Umyj i osusz grzyby, pokrój je i dodaj do podsmażonej szalotki
- Smaż przez 3-4 minuty mieszając
- Dodaj listki tymianku obrane z gałązki
- Podlej białym winem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem
- Zagotuj wodę z solą
- Rozgnieć ugotowane ziemniaki na puree
- Wymieszaj pure ziemniaczane z mąką, solą i jajkiem
- Zagnieć ciasto, uformuj rolki i tnij na kopytka
- Wrzuć kopytka do wrzącej wody i gotuj minutę od wypłynięcia na powierzchnię
- Odcedź na sicie i zahartuj zimną wodą
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów