Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Makaron Udon z indykiem, orzeszkami, edamame, szpinakiem i kremowym sosem
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Danie orientalne
Porcje:
1
osoba
Składniki
200
g
makaronu Udon
150
g
mięsa mielonego z indyka
100
g
Hochland Cremette Pure
50
g
czerwonej cebuli (pół małej)
2
ząbki
czosnku
1
połówka cebuli czerwonej
50
g
orzechów arachidowych
50
g
szpinaku świeżego
50
g
papryki czerwonej
10
g
kolendry w liściach
10
g
bazylii
50
g
Edamame - młodej fasoli soi
8
g
oleju
4
g
pieprzu i sól
Instrukcje
Pokroić paprykę w piórka, cebulkę w drobną kostkę, a czosnek w plasterki.
Przesmażyć mięso mielone z indyka na odrobinie oleju.
Ugotować porcję pszennego makaronu udon według przepisu z opakowania.
Dodać cebulkę oraz czosnek i smażyć do zeszklenia.
Dodać ziarna młodej soi edamame oraz orzeszki arachidowe.
Do patelni dorzucić makaron udon i delikatnie zamieszać.
Zagęścić danie serem Cremette Pure.
Doprawić pieprzem i solą.
Na końcu dodać świeżo posiekany szpinak, kolendrę oraz bazylię.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów