Odkryj przepis na:
Porcje: 1 osoba
Składniki
- 200 g makaronu Udon
- 150 g mięsa mielonego z indyka
- 100 g Hochland Cremette Pure
- 50 g czerwonej cebuli (pół małej)
- 2 ząbki czosnku
- 1 połówka cebuli czerwonej
- 50 g orzechów arachidowych
- 50 g szpinaku świeżego
- 50 g papryki czerwonej
- 10 g kolendry w liściach
- 10 g bazylii
- 50 g Edamame - młodej fasoli soi
- 8 g oleju
- 4 g pieprzu i sól
Instrukcje
- Pokroić paprykę w piórka, cebulkę w drobną kostkę, a czosnek w plasterki.
- Przesmażyć mięso mielone z indyka na odrobinie oleju.
- Ugotować porcję pszennego makaronu udon według przepisu z opakowania.
- Dodać cebulkę oraz czosnek i smażyć do zeszklenia.
- Dodać ziarna młodej soi edamame oraz orzeszki arachidowe.
- Do patelni dorzucić makaron udon i delikatnie zamieszać.
- Zagęścić danie serem Cremette Pure.
- Doprawić pieprzem i solą.
- Na końcu dodać świeżo posiekany szpinak, kolendrę oraz bazylię.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów