Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Pierożki wonton z nadzieniem Cremland z kaczką
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
30
minuty
minuty
Rodzaj:
Danie główne
Porcje:
1
Składniki
Główne
50
szt.
ciasta wonton
1
jajko
Farsz
80
g
sera Hochland Creamland śmietankowy
300
g
piersi kaczki surowej zmielonej
25
g
kolendry posiekanej
15
g
chili posiekanego
20
g
imbiru posiekanego
15
g
cukru
25
g
sosu sojowego jasnego
8
g
oleju sezamowego
sól do smaku
Sos sojowy
250
ml
sosu sojowego
100
ml
octu ryżowego
100
ml
wina ryżowego mirin
100
ml
soku calamansi
35
g
cukru
Wykończenie
liście kolendry
szczypiorek z cebuli dymki
sezam
Instrukcje
Surową pierś kaczki zmiel maszynką.
Wszystkie składniki na farsz połącz razem z kaczką, aż do uzyskania jednolitej masy.
Tak przygotowany farsz następnie odstaw do lodówki na 2 godziny.
Następnie roztrzep w misce jajko i formuj pierogi z ciasta wonton, ich brzegi sklejając jajkiem.
Ugotuj pierogi, a w międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos sojowy z dodatkami.
Pierogi podawaj z sosem sojowym oraz liśćmi kolendry, dymką i sezamem.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów