Odkryj przepis na:
Porcje: 1
Składniki
Główne
- 50 szt. ciasta wonton
- 1 jajko
Farsz
- 80 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 300 g piersi kaczki surowej zmielonej
- 25 g kolendry posiekanej
- 15 g chili posiekanego
- 20 g imbiru posiekanego
- 15 g cukru
- 25 g sosu sojowego jasnego
- 8 g oleju sezamowego
- sól do smaku
Sos sojowy
- 250 ml sosu sojowego
- 100 ml octu ryżowego
- 100 ml wina ryżowego mirin
- 100 ml soku calamansi
- 35 g cukru
Wykończenie
- liście kolendry
- szczypiorek z cebuli dymki
- sezam
Instrukcje
- Surową pierś kaczki zmiel maszynką.
- Wszystkie składniki na farsz połącz razem z kaczką, aż do uzyskania jednolitej masy.
- Tak przygotowany farsz następnie odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Następnie roztrzep w misce jajko i formuj pierogi z ciasta wonton, ich brzegi sklejając jajkiem.
- Ugotuj pierogi, a w międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos sojowy z dodatkami.
- Pierogi podawaj z sosem sojowym oraz liśćmi kolendry, dymką i sezamem.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów