W dniach 25-27 września odbyły się w Kijowie na Ukrainie Międzynarodowe Targi branży horeca – FORECH.

Dział Food Service Hochland uczestniczył w tym wydarzeniu, jako wsparcie ukraińskiego dystrybutora produktów Hochland Professional – firmy Liko Trade House.

FORECH to największe wydarzenie sektora HORECA na Ukrainie: w ciągu trzech dni 250 wystawców prezentowało trendy i inspiracje prawie 10 000 branżowym gościom na powierzchni 13 000 metrów kwadratowych.

Branża „hospitality” rozwija się na Ukrainie bardzo dynamicznie – odbiorcy wykazują ogromne zainteresowanie nowymi technologiami, kulinarnymi trendami oraz innowacyjnymi produktami.

Na stoisku „life cooking” Hochland Professional / Liko prezentowane były klasyczne oraz nowatorskie przepisy z  zastosowaniem serów w daniach wytrawnych i słodkich.

Uczestnictwo w targach Forech umocniło wizerunek Hochland Professional oraz Liko jako ekspertów w branży gastronomicznej. Nasz udział w tym wydarzeniu zaowocował nowymi kontaktami jak również kolejnymi pomysłami na rozwijanie współpracy oraz pokazał naszym partnerom ogromne możliwości i szerokość zastosowań produktów Hochland Professional.


Bliny wytrawne – inspirowane kuchnią wschodnioeuropejską – mini naleśniki dekorowane wytrawnym kremem serowym na bazie Cremette ze śledziem, kawiorem i szczypiorkiem.


Deserowe shoty – mini serniczki w szklaneczkach, przygotowane na bazie Cremette oraz Almette w kilku wariantach smakowych: serkowy mus z pulpą mango, listkiem melisy i wiórkami czekolady deserowej, czekoladowy mini sernik z wiórkami kokosowymi oraz truskawkowy mini sernik z miętą.


Bar sałatkowy – zastosowanie wiórków Cheddar Jack, kostek Gouda&Cheddar oraz granulatu Cagliata jako serów sałatkowych, pozwalających na skomponowanie przepysznych, kolorowych misek sałatkowych.


Sushi – prezentacja dwóch produktów: Cremette oraz nowości Sushi Cream, zebranie opinii gości o walorach smakowych i funkcjonalnych obu produktów.