Jednym z ulubionych przez Polaków ciast jest sernik, zarówno pieczony, jak i na zimno. Smak, konsystencja oraz trwałość sernika w dużej mierze zależy od jakości użytego sera.

Do wyrobu serników wybieramy twaróg wydajny, nie puszczający wody, dość tłusty, stabilny i o łagodnym, śmietankowym smaku. Dobry ser ma bardzo gładką strukturę i dobrze łączy się z pozostałymi składnikami.

Doskonałym surowcem do wyrobu serników jest ser Hochland Cremette – zawiera 30% tłuszczu, ma bardzo zbilansowany śmietankowy smak i delikatny aromat. Wykonany jest z najwyższej jakości mleka i długo zachowuje świeżość. To ulubiony produkt wielu Szefów Kuchni i cukierników.

Cremette jest uniwersalnym serem do serników pieczonych, na zimno oraz deserów twarożkowych w pucharkach. Świetnie nadaje się do serników robionych w formach oraz do monoporcji.