Wpisując się w rozwojowy trend „grab-and-go” coraz więcej piekarni rozszerza portfolio o ofertę gotowych kanapek.

Często unika się używania sera twarogowego do komponowania kanapek z obawy o rozmoczenie pieczywa. Dlatego bardzo ważny jest  właściwy dobór sera: powinien być stabilny, dość zwarty, a jednocześnie mieć delikatny, śmietankowy smak. Taki twaróg nadaje się do smarowania zamiast masła oraz do łączenia ze świeżymi ziołami i szprycowania w kanapki. Zaletą twarogu jest również uniwersalny smak, pozwalający na łączenie sera ze szczypiorkiem, ziołami, rzodkiewką i innymi dodatkami, zarówno słonymi jak i słodkimi. Odpowiedzią na te parametry jest Hochland Cremette – delikatny w smaku i doskonale gładki ser z najwyższej jakości mleka o 30% zawartości tłuszczu. Kanapki z jego użyciem mają doskonały smak i długo utrzymują świeżość.