Największe targi cukiernicze i lodziarskie w Polsce już 25-28 lutego.
Odkryj największe i najsłodsze źródło wiedzy i inspiracji w Polsce wspólnie z zespołem Hochland Professional. Poznaj szerokie zastosowanie naszych serów twarogowych i zainspiruj się nowymi aplikacjami oraz technikami cukierniczymi.
Zespół Hochland Professional zaprasza piekarzy, cukierników, lodziarzy oraz wszystkich zainteresowanych branżą food service na stoisko na targach ExpoSweet w Warszawie.
Przygotowaliśmy dla Państwa stoisko o powierzchni 36 metrów kwadratowych, na którym będziemy prezentować nowatorskie smakowo wyroby cukiernicze oraz wyjątkowo kremowe lody. Będziemy dzielić się ekspercką wiedzą i prowadzić pokazy cukiernicze. Zaprosimy Państwa do degustowania serników, tart, monoprocji i deserów przygotowanych na bazie serów Cremette i Creamland.

W przestrzeni prezentacji cukierniczych będzie można poznawać techniki dekorowania ciast, tworzenia monoporcji i zgłębiać tajniki receptur przygotowywanych na żywo przez naszego ambasadora Mariusza Góreckiego.
ExpoSweet będzie okazją do kilku premier, które są odpowiedzią na potrzeby dynamicznie zmieniającego się rynku:
- zaprosimy naszych Klientów do Akademii Hochland, oferującej wachlarz korzyści i promocji,
- zapowiemy wprowadzenie naszego flagowego produktu CREMETTE w nowym wygodnym opakowaniu 1kg,
- pokażemy nowy wariant produktu w duchu clean label: CREMETTE PURE.

Nie zabraknie inspiracji w postaci nowych połączeń smaków, ciekawych form ciast i deserów oraz nowatorskich technik cukierniczych, które będzie demonstrował mistrz cukiernictwa Mariusz Górecki.

Każdego dnia zapraszamy na nasze stoisko na pokazy cukiernicze:
- techniki tynkowania tortów masą na bazie sera Cremette
- przygotowanie masy i wypieku sernika baskijskiego na bazie prostego i ekonomicznego przepisu na Cremette
- monoporcja matcha na bazie musu serkowego Creamland
- nowatorska forma torcika z kremem cukierniczym na bazie Cremette
