Największe targi cukiernicze i lodziarskie w Polsce już 25-28 lutego.

Odkryj największe i najsłodsze źródło wiedzy i inspiracji w Polsce wspólnie z zespołem Hochland Professional. Poznaj szerokie zastosowanie naszych serów twarogowych i zainspiruj się nowymi aplikacjami oraz technikami cukierniczymi.

Zespół Hochland Professional zaprasza piekarzy, cukierników, lodziarzy oraz wszystkich zainteresowanych branżą food service na stoisko na targach ExpoSweet w Warszawie.

Przygotowaliśmy dla Państwa stoisko o powierzchni 36 metrów kwadratowych, na którym będziemy prezentować nowatorskie smakowo wyroby cukiernicze oraz wyjątkowo kremowe lody. Będziemy dzielić się ekspercką wiedzą i prowadzić pokazy cukiernicze. Zaprosimy Państwa do degustowania serników, tart, monoprocji i deserów przygotowanych na bazie serów Cremette i Creamland.

W przestrzeni prezentacji cukierniczych będzie można poznawać techniki dekorowania ciast, tworzenia monoporcji i zgłębiać tajniki receptur przygotowywanych na żywo przez naszego ambasadora Mariusza Góreckiego.

ExpoSweet będzie okazją do kilku premier, które są odpowiedzią na potrzeby dynamicznie zmieniającego się rynku:

  • zaprosimy naszych Klientów do Akademii Hochland, oferującej wachlarz korzyści i promocji,
  • zapowiemy wprowadzenie naszego flagowego produktu CREMETTE w nowym wygodnym opakowaniu 1kg,
  • pokażemy nowy wariant produktu w duchu clean label: CREMETTE PURE. 

Nie zabraknie inspiracji w postaci nowych połączeń smaków, ciekawych form ciast i deserów oraz nowatorskich technik cukierniczych, które będzie demonstrował mistrz cukiernictwa Mariusz Górecki.

Każdego dnia zapraszamy na nasze stoisko na pokazy cukiernicze:

  • techniki tynkowania tortów masą na bazie sera Cremette
  • przygotowanie masy i wypieku sernika baskijskiego na bazie prostego i ekonomicznego przepisu na Cremette
  • monoporcja matcha na bazie musu serkowego Creamland
  • nowatorska forma torcika z kremem cukierniczym na bazie Cremette