Odkryj przepis na:
Ingredients
- 2 minibagietki pełnoziarniste
- 6 plastrów sera Hochland Gouda w plastrach
- 2 łyżki musztardy
- garść rukoli
- 1 awokado
- ½ limonki
- ząbek czosnku
- łyżka orzeszków pin
Dodatki
- sos tabasco
- pomidory
- sól pieprz
Instructions
- bagietkę przetnij wzdłuż na pół
- awokado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, łyżką wydrąż miąższ
- rozgnieć awokado widelcem na pastę lub zblenduj, dodaj sok z limonki oraz rozgnieciony czosnek
- guacamole wymieszaj na gładką masę, nałóż na dolne połówki bagietek i rozsmaruj
- posyp uprażonymi lekko na suchej patelni orzeszkami pinii
- złóż plastry sera w trójkąty i ułóż na kanapce
- dodaj umyte i osuszone liście rukoli
- górne połówki bagietek posmaruj musztardą, następnie złóż kanapki w całość
- podawaj z sosem tabasco i czarnymi oliwkami na wykałaczkach albo miseczką pociętych w kostkę pomidorów doprawionych świeżym czosnkiem, solą i pieprzem
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów