Odkryj przepis na:
Porcje: 8
Składniki
- 300 g sera Cremette
- 30 g owoców leśnych z kardamonem
- skórka z 1 limonki
- ciastka maślane
- zamsz masło kakaowe czekolada (czerwony) produkt gotowy
- atsina do dekoracji
Instrukcje
- Wymieszaj owoce leśne z kardamonem i cukrem
- Gotuj na wolnym ogniu z żelatyną i dodatkiem odrobiny soku z cytryny
- Zdejmij dżem z ognia, schłodź i wymieszaj z serem Cremette
- Zetrzyj skórkę z limonki i dodaj do masy sernikowej
- Przygotuj spód rozdrabniając herbatniki i wykładając 0,5cm warstwą spód formy
- Wyłóż sernik do formy i schłodź
- Wykańczaj zamszem czekoladowym
- Dekoruj kiełkami atsiny
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów