Powrót
1 5min

Kanapka z pastą Creamland z wędzoną makrelą

Składniki:
  •  2 kromki chleba żytniego razowego
  •  200 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  •  100 g makreli wędzonej
  •  20 g szczypiorku
  •  15 g szalotki
  •  15 g kaparów
  •  25 g natki pietruszki
  •  1 cytryna
  •  Sól i pieprz do smaku
  •  Cebula szalotka do dekoracji
  •  Koperek do dekoracji

Przepis krok po kroku

  • 1. Połącz w misce ser Hochland Creamland śmietankowy ze wszystkimi pozostałymi składnikami.
  • 2. Dodaj skórkę startą z cytryny, wyciśnij sok z połowy tej cytryny i wlej do pasty.
  • 3. Całość dopraw solą i pieprzem.
  • 4. Kromki chleba posmaruj obficie pastą.
  • 5. Udekoruj kanapki kawałkami cebuli szalotki i świeżym koperkiem.