Powrót
Kanapka z pastą Creamland z wędzoną makrelą
Składniki:
- 2 kromki chleba żytniego razowego
- 200 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 100 g makreli wędzonej
- 20 g szczypiorku
- 15 g szalotki
- 15 g kaparów
- 25 g natki pietruszki
- 1 cytryna
- Sól i pieprz do smaku
- Cebula szalotka do dekoracji
- Koperek do dekoracji
Przepis krok po kroku
- 1. Połącz w misce ser Hochland Creamland śmietankowy ze wszystkimi pozostałymi składnikami.
- 2. Dodaj skórkę startą z cytryny, wyciśnij sok z połowy tej cytryny i wlej do pasty.
- 3. Całość dopraw solą i pieprzem.
- 4. Kromki chleba posmaruj obficie pastą.
- 5. Udekoruj kanapki kawałkami cebuli szalotki i świeżym koperkiem.