Historia burgerów sięga XIX wieku. To właśnie w Hamburgu powstała ta najpopularniejsza przekąska składająca się z chrupiącej bułki, nadzienia z mięsa mielonego i różnych dodatków nazywana „Hamburger Rundstück”. W czasach rewolucji przemysłowej, większość Europejczyków podróżowała do Stanów Zjednoczonych właśnie z Hamburga, gdzie znajdował się jeden z największych portów europejskich. Statki z Hamburga zaczęły docierać do Nowego Jorku i to właśnie tam zaczęto SERwować steki w stylu hamburskim, aby przyciągnąć załogę statków z Niemiec.
Hochland Professional wprowadził do swojej oferty ser topiony Cheddar o niestandardowym kolorze białym. Jest to ser, który wyróżnia oryginalny aromat oraz delikatny i śmietankowy smak. Idealnie nadaje się do burgerów, a razem z żółtym, klasycznym Cheddarem stanowią niezastąpiony serowy duet.
Oba sery mają wyśmienitą topliwość, pozostają półpłynne do czasu konsumpcji oraz lekko się karmelizują. Są wyjątkowo plastyczne i rozciągliwe. Ich smak i tekstura zadowolą najbardziej wymagających konsumentów! Przekąski z Cheddarami Hochland na długo zachowują swoją świeżość. Nie wysychają i nie ciemnieją, a ich elastyczność pozwala na kreowanie szerokiego spektrum finger foodów oraz dań i przekąsek street foodowych. Sery Cheddar mają szerokie zastosowanie, idealnie pasują do kanapek, bagietek, tostów, wrapów, zapiekanek, ale również do sosów i zup.
Zainspiruj się i świętuj z nami!
Hochland Professional edukacja i inspiracja! Więcej inspiracji na naszym kanale na YouTube: Cheddary w plastrach – idealne do burgerów