Święto Dnia Tosta zostało zapoczątkowane w 2014 roku w Wielkiej Brytanii przez członków organizacji z branży piekarskiej. Organizacja The Tiptree World Bread Awards zajmuje się promowaniem sztuki pieczenia, poprzez organizowanie m.in. konkursów czy specjalnych wydarzeń. Do jednych z nich zaliczamy właśnie Dzień Tosta, który przypada na ostatni czwartek lutego.

Czy tost może stanowić danie główne? Oczywiście, że tak! To idealna okazja, aby zaproponować Gościom Danie Dnia w postaci przepysznych tostów z ciągnącym się serem i dodatkami!

Możesz przygotować apetyczny Club Sandwich z grillowanym kurczakiem, jajkiem sadzonym i świeżymi warzywami. Ważnym składnikiem jest ser, który zachwyci Gości smakiem, aromatem oraz konsystencją.

Jakie sery Hochland Professional możesz wykorzystać podczas przygotowywania tostów? 

🧀 Cheddar klasyczny 1,033 kg – charakteryzuje się apetycznym aromatem, wyrazistą nutą smakową oraz piękną, pomarańczową barwą. Ser po roztopieniu nie zmienia swojego smaku i koloru, ma miękką konsystencję.

🧀 Cheddar biały 1kg – ser ma delikatny i śmietankowy smak, będzie doskonałą podstawą dla wyrazistych dodatków. Ser idealnie topi się, ciągnie i nie obsycha.

🧀 Gouda 1kg – jej delikatnie orzechowy i subtelny smak przemówi do Gości uwielbiających klasyczne kompozycje. Plastry łatwo oddzielają się i mają optymalną topliwość.

🧀 Gouda wędzona 300g – zachwyca wyrazistym aromatem i słonawym smakiem, wędzona w dymie olchowym, zadowala podniebienia najbardziej wymagających Gości!  Ma nieco grubsze plastry, niż gouda w standardowych opakowaniach.

Smacznego! 😊