Co nowego u nas?!

Co nowego u nas?

Wyjątkowe warsztaty Akademii Hochland Professional!

Warsztaty poprowadziły dwie wybitne postacie: Alon Than, Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015, oraz znakomity cukiernik Mariusz Górecki, którzy wprowadzili uczestników w tajniki zarówno klasycznych, jak i nowoczesnych technik kulinarnych. Uczestnicy przygotowali sushi, zgłębili tajniki tradycyjnej techniki nigiri w stylu EDO i współczesne fusion maki pod okiem mistrza, a także odkryli, jak sery Hochland Professional mogą stać się podstawą niebanalnych, lekkich deserów inspirowanych Japonią.

Podczas warsztatów, wspólnie z Mariuszem Góreckim, powstały m.in.
• Sernik na zimno z nutą eukaliptusa,
• Sernik z białą czekoladą i egzotycznym yuzu.

Te wyjątkowe słodkości powstały z serów Creamland i Cremette Hochland Professional, doskonale sprawdzają się także w japońskich deserach. Uczestnicy mieli niepowtarzalną okazję odkryć, jak lekkie i finezyjne mogą być serniki w nowoczesnym wydaniu. Warsztaty były pełne kulinarnych odkryć i nowych doświadczeń. Obszerną fotorelację z wydarzenia znajdziecie w na naszych profilach w social media, do których obserwowania gorąco Was zachęcamy!

Po więcej zajrzyj na nasze profile Social Media: