Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Tartaletki z Cremette i jagnięciną

Czas przygotowania: 20 minuty
Rodzaj: Przekąska
Porcje: 4

Składniki

Ciasto
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • pół jajka
  • ciasto won ton - gotowe
Farsz mięsny
  • 100 g giczy jagnięcej
  • 50 g sera Cremette
  • Pół łyżeczki pieprzu kruszonego
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 20 g piklowanych grzybów shimej
  • 5 piklowanych cebulek perłowych

Instrukcje

  • Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
  • Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
  • Rozdrobnij widelcem uduszoną gicz jagnięcą na włókna
  • Wymieszaj z serem Cremette
  • Umyj i osusz natkę pietruszki, obierz z większych gałązek
  • Pietruszkę posiekaj drobno i dodaj ją do serowo-mięsnej masy
  • Porcjuj masę do tartaletek
  • Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów