Odkryj przepis na:
Porcje: 4
Składniki
Ciasto
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- pół jajka
- ciasto won ton - gotowe
Farsz mięsny
- 100 g giczy jagnięcej
- 50 g sera Cremette
- Pół łyżeczki pieprzu kruszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 20 g piklowanych grzybów shimej
- 5 piklowanych cebulek perłowych
Instrukcje
- Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
- Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
- Rozdrobnij widelcem uduszoną gicz jagnięcą na włókna
- Wymieszaj z serem Cremette
- Umyj i osusz natkę pietruszki, obierz z większych gałązek
- Pietruszkę posiekaj drobno i dodaj ją do serowo-mięsnej masy
- Porcjuj masę do tartaletek
- Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów