Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Tartaletki z Cremette i łososiem

Czas przygotowania: 15 minuty
Rodzaj: Przekąska
Porcje: 3

Składniki

Ciasto
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • pół jajka
  • alternatywnie - gotowe ciasto won ton
Farsz rybny
  • 100 g łososia pieczonego
  • 50 g sera Cremette
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka soku yuzu
  • sól i pieprz do smaku

Instrukcje

  • Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
  • Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
  • Rozdrobnij widelcem łososia na włókna
  • Wymieszaj z serem Cremette
  • Umyj i osusz koperek, obierz z większych gałązek
  • Posiekaj drobno koperek i dodaj go do masy serowo-rybnej
  • Dodaj sok yuzu, dopraw do smaku solą i pieprzem
  • Porcjuj masę do tartaletek
  • Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów