Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Kanapka z pastą Creamland z wędzoną makrelą

Czas przygotowania: 5 minuty
Rodzaj: Kanapka
Porcje: 1

Składniki

  • 2 kromki chleba żytniego razowego
  • 200 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  • 100 g makreli wędzonej
  • 20 g szczypiorku
  • 15 g szalotki
  • 15 g kaparów
  • 25 g natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz do smaku
  • cebula szalotka do dekoracji
  • koperek do dekoracji

Instrukcje

  • Połącz w misce ser Hochland Creamland śmietankowy ze wszystkimi pozostałymi składnikami.
  • Dodaj skórkę startą z cytryny, wyciśnij sok z połowy tej cytryny i wlej do pasty.
  • Całość dopraw solą i pieprzem.
  • Kromki chleba posmaruj obficie pastą.
  • Udekoruj kanapki kawałkami cebuli szalotki i świeżym koperkiem.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów