Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Naleśniki Creamland z nadzieniem serowo-szpinakowym

Course: Deser

Ingredients

Ciasto na naleśniki
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 g mleka
  • 2 jajka
  • 180 ml wody gazowanej
  • 20 ml oleju roślinnego
Nadzienie
  • 50 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  • 100 g szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g masła
  • 20 g suszonych pomidorów
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • sól i pieprz do smaku

Instructions

  • Szpinak sparz i odsącz, a następnie pokrój w paski i podsmaż na maśle.
  • Dopraw solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową, następnie dodaj rozgnieciony czosnek.
  • Smaż na małym ogniu przez ok. 1 minutę.
  • Doprawiony szpinak wystudź i połącz z serem Hochland Creamland śmietankowym oraz posiekanymi suszonymi pomidorami.
  • Wymieszaj składniki na ciasto na naleśniki, a następnie usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni.
  • Nałóż nadzienie i zwiń naleśniki w kopertę.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów