Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Pierożki wonton z nadzieniem Cremland z kaczką

Prep Time: 30 minutes
Course: Danie główne
Servings: 1

Ingredients

Główne
  • 50 szt. ciasta wonton
  • 1 jajko
Farsz
  • 80 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  • 300 g piersi kaczki surowej zmielonej
  • 25 g kolendry posiekanej
  • 15 g chili posiekanego
  • 20 g imbiru posiekanego
  • 15 g cukru
  • 25 g sosu sojowego jasnego
  • 8 g oleju sezamowego
  • sól do smaku
Sos sojowy
  • 250 ml sosu sojowego
  • 100 ml octu ryżowego
  • 100 ml wina ryżowego mirin
  • 100 ml soku calamansi
  • 35 g cukru
Wykończenie
  • liście kolendry
  • szczypiorek z cebuli dymki
  • sezam

Instructions

  • Surową pierś kaczki zmiel maszynką.
  • Wszystkie składniki na farsz połącz razem z kaczką, aż do uzyskania jednolitej masy.
  • Tak przygotowany farsz następnie odstaw do lodówki na 2 godziny.
  • Następnie roztrzep w misce jajko i formuj pierogi z ciasta wonton, ich brzegi sklejając jajkiem.
  • Ugotuj pierogi, a w międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos sojowy z dodatkami.
  • Pierogi podawaj z sosem sojowym oraz liśćmi kolendry, dymką i sezamem.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów