Odkryj przepis na:
Składniki
- 80 g ryżu do sushi ugotowanego
- 1/2 płata nori
- 15 g sera Hochland Cremette
- 70-80 g tuńczyka
- 10 g awokado
- 15 g rzodkwi takuan marynowanej
- 1 liść sałaty
Dodatki
- imbir marynowany
- sos sojowy
- Wasabi
Instrukcje
- Przygotuj awokado: obierz, usuń pestkę i pokrój w paski.
- Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch i równomiernie rozłóż na nim ryż.
- Następnie rozsmaruj grubą warstwę sera Hochland Cremette.
- Na środku ułóż kolejno awokado, kawałki tuńczyka i rzodkiew, całość przykryj liściem sałaty.
- Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
- Ściągnij rolkę z maty i przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2 równe części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
- Ułóż gotowe sushi, udekoruj wedle uznania i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów