Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Futomaki Cremette z tuńczykiem, awokado i marynowaną rzodkwią

Rodzaj: Sushi

Składniki

  • 80 g ryżu do sushi ugotowanego
  • 1/2 płata nori
  • 15 g sera Hochland Cremette
  • 70-80 g tuńczyka
  • 10 g awokado
  • 15 g rzodkwi takuan marynowanej
  • 1 liść sałaty
Dodatki
  • imbir marynowany
  • sos sojowy
  • Wasabi

Instrukcje

  • Przygotuj awokado: obierz, usuń pestkę i pokrój w paski.
  • Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch i równomiernie rozłóż na nim ryż.
  • Następnie rozsmaruj grubą warstwę sera Hochland Cremette.
  • Na środku ułóż kolejno awokado, kawałki tuńczyka i rzodkiew, całość przykryj liściem sałaty.
  • Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
  • Ściągnij rolkę z maty i przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2 równe części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
  • Ułóż gotowe sushi, udekoruj wedle uznania i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów