Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Sernik waniliowo-cytrynowy z mango

Prep Time: 2 hours
Course: Deser
Servings: 5

Ingredients

Masa serowa
  • 500 g sera Hochland Cremette
  • 200 ml śmietany 30%
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
Spód
  • 225 g ciastek digestive
  • 100 g masła
Mus mango
  • 450 ml pulpy mango w puszce
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 50 ml wody

Instructions

  • pokrusz herbatniki
  • dodaj roztopione masło
  • zblenduj na gładką masę
  • wyłóż nią spody foremek
  • odstaw w chłodne miejsce
  • rozpuść żelatynę w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia
  • ubij śmietanę kremówkę na średnio sztywną masę
  • dodaj cukier i ubij na sztywną pianę
  • połącz ser Cremette z roztworem żelatyny i dodaj do masy śmietanowo - cukrowej
  • wyparz cytrynę, usuń z niej skórkę i wyciśnij
  • dodaj otartą skórkę i sok do masy serowej, dokładnie wymieszaj
  • wlej masę sernikową do foremek i odstaw do stężenia
  • wlej do miski pulpę z mango
  • dodaj roztwór żelatyny i dokładnie wymieszaj
  • wlej do foremek lub pucharków na warstwę sernikową
  • odstaw na dwie godziny do stężenia
  • wyjmij serniczki z tortownic lub podawaj w pucharkach
  • dekoruj listkiem mięty lub świeżymi owocami
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów