Odkryj przepis na:
Servings: 5
Ingredients
Masa serowa
- 500 g sera Hochland Cremette
- 200 ml śmietany 30%
- 7 łyżek cukru pudru
- 1 cytryna
- 6 łyżeczek żelatyny
- 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
Spód
- 225 g ciastek digestive
- 100 g masła
Mus mango
- 450 ml pulpy mango w puszce
- 5 łyżeczek żelatyny
- 50 ml wody
Instructions
- pokrusz herbatniki
- dodaj roztopione masło
- zblenduj na gładką masę
- wyłóż nią spody foremek
- odstaw w chłodne miejsce
- rozpuść żelatynę w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia
- ubij śmietanę kremówkę na średnio sztywną masę
- dodaj cukier i ubij na sztywną pianę
- połącz ser Cremette z roztworem żelatyny i dodaj do masy śmietanowo - cukrowej
- wyparz cytrynę, usuń z niej skórkę i wyciśnij
- dodaj otartą skórkę i sok do masy serowej, dokładnie wymieszaj
- wlej masę sernikową do foremek i odstaw do stężenia
- wlej do miski pulpę z mango
- dodaj roztwór żelatyny i dokładnie wymieszaj
- wlej do foremek lub pucharków na warstwę sernikową
- odstaw na dwie godziny do stężenia
- wyjmij serniczki z tortownic lub podawaj w pucharkach
- dekoruj listkiem mięty lub świeżymi owocami
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów