Odkryj przepis na:
Porcje: 4 szaszłyczki
Składniki
- 2 okrągłe bułki typu rustykalnego
- 30 g masła do smarowania
- 4 łyżki sosu musztardowego
- 4 plastry sera Hochland Gouda
- 200 g pomidorków koktajlowych albo cherry
- garść roszponki
- 100 g zielonych oliwek bez pestek
- 4 dekoracyjne patyczki do szaszłyków
Instrukcje
- bułki przekrój na połowy
- roszponkę wypłucz i osusz
- dolne kromki bułek posmaruj sosem musztardowym, a górne - masłem, pomidory umyj i pokrój na plastry, oliwki odsącz z zalewy
- nabijaj składniki na szaszłykowe patyczki: dolna część bułki - roszponka - plaster goudy zwinięty w rulon - pomidor - oliwka - górna część bułki
- podawaj z miseczką korniszonów i marynowanymi cebulkami
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów