Odkryj przepis na:
Porcje: 4
Składniki
- 1 bagietka
- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 1 łyżka klarowanego masła
- 250 g sera Hochland Cagliata
- sól i pieprz do smaku
- keczup i musztarda
- szczypiorek albo świeże listki oregano
Instrukcje
- bagietkę przekrój najpierw w poprzek, a potem wzdłuż na pół
- cebulę obierz i drobno posiekaj
- oczyść pieczarki i pokrój je na talarki
- na patelni rozpuść masło, wrzuć cebulę i podsmaż do zeszklenia
- dodaj pieczarki i smaż przez około 10 minut, aż odparuje woda z pieczarek
- zdejmij z ognia, kiedy pieczarki ładnie się zarumienią; dopraw solą i pieprzem
- posiekaj szczypiorek
- na bagietki nakładaj warstwę usmażonych pieczarek z cebulką, następnie posyp serem Cagliata
- włóż zapiekanki do piekarnika na 8-10 minut i piecz w temperaturze 200°c, do czasu aż bułka zacznie robić się chrupiąca, a ser - roztopiony
- przed podaniem, posyp szczypiorkiem lub oregano
- serwuj polane keczupem i musztardą
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów