Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Śniadaniowe zawijańce tostowe z cheddarem

Czas przygotowania: 15 minuty
Rodzaj: Śniadanie
Porcje: 8

Składniki

  • 10 plastrów chleba tostowego pszennego
  • 10 plastrów sera Hochland Cheddar
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżki tłuszczu do smażenia

Instrukcje

  • wyłóż z opakowania dziesięć kawałków chleba tostowego
  • poodkrawaj skórki z każdej kromki tosta
  • każdego tosta lekko rozwałkuj, zwilż mlekiem dwa przeciwległe brzegi
  • na wszystkich kromkach układaj po plastrze cheddara
  • każdy kawałek pieczywa zwiń w dość ciasny rulon
  • zwilżoną mlekiem krawędź tosta dokładnie dociśnij, tak, żeby się nie rozwijał
  • na patelni z grubym dnem rozgrzej masło klarowane
  • ułóż ruloniki i smaż przez 5 minut, często odwracając, aby usmażyły się równomiernie
  • po zarumienieniu się na złoty kolor i roztopieniu sera, wyjmij usmażone zawijańce na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu
  • podawaj na gorąco jako dodatek do jajecznicy albo innych zestawów śniadaniowych
  • możesz serwować z zupą lub samodzielnie jako gorącą przekąskę
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów