Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Twarożkowa Panna Cotta z musem malinowym

Czas przygotowania: 30 minuty
Tężenie: 4 godziny
Łączny czas: 4 godziny 30 minuty
Rodzaj: Deser
Porcje: 4

Składniki

  • 500 g świeżych lub mrożonych malin
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 50 ml wody
  • 250 g sera Hochland Cremette
  • 200 ml śmietany 30%
  • 50 ml mleka
  • 100 g cukru z prawdziwą wanilią
  • 50 ml wody
  • garść świeżych malin i borówek do dekoracji
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 100 g granoli czekoladowej

Instrukcje

  • umyj maliny, wsyp je do miski, dodaj cukier, całość zmiksuj
  • rozpuść we wrzątku żelatynę i połącz z musem owocowym
  • wlej masę owocową do wysokich szklanek lub do plastikowych shotów, do 1/3 wysokości naczyń
  • wstaw do chłodni na 2 godziny do stężenia
  • przygotuj panna cottę: połącz śmietanę, mleko, cukier i wanilię, wymieszaj i zagotuj
  • rozpuść żelatynę według wskazówek na opakowaniu, dodaj do panna cotty
  • połącz panna cottę z serem Cremette, zmiksuj i ostudź
  • wystaw pucharki z żelem z chłodni, uzupełnij je masą twarożkową
  • odstaw ponownie do chłodni do stężenia
  • dekoruj granolą, świeżymi owocami i listkami ziół
  • panna cottę możesz przygotować również w formie mini deseru - "shotu"
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów