Odkryj przepis na:
Porcje: 4
Składniki
- 500 g świeżych lub mrożonych malin
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżeczki żelatyny
- 50 ml wody
- 250 g sera Hochland Cremette
- 200 ml śmietany 30%
- 50 ml mleka
- 100 g cukru z prawdziwą wanilią
- 50 ml wody
- garść świeżych malin i borówek do dekoracji
- 3 łyżeczki żelatyny
- 100 g granoli czekoladowej
Instrukcje
- umyj maliny, wsyp je do miski, dodaj cukier, całość zmiksuj
- rozpuść we wrzątku żelatynę i połącz z musem owocowym
- wlej masę owocową do wysokich szklanek lub do plastikowych shotów, do 1/3 wysokości naczyń
- wstaw do chłodni na 2 godziny do stężenia
- przygotuj panna cottę: połącz śmietanę, mleko, cukier i wanilię, wymieszaj i zagotuj
- rozpuść żelatynę według wskazówek na opakowaniu, dodaj do panna cotty
- połącz panna cottę z serem Cremette, zmiksuj i ostudź
- wystaw pucharki z żelem z chłodni, uzupełnij je masą twarożkową
- odstaw ponownie do chłodni do stężenia
- dekoruj granolą, świeżymi owocami i listkami ziół
- panna cottę możesz przygotować również w formie mini deseru - "shotu"
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów