Odbyło się pierwsze szkolenie „Masterclass” Akademii Hochland Professional
Na piątkowych warsztatach został przygotowany mus sernikowy z czarną kruszonką, sernikowy deser Verrines oraz monoporcje z mango, limonką i marakują – a to wszystko na bazie sera twarogowego Creamland! A także kompozycje na bazie Hochland Cremette: sernik baskijski, wertykalny torcik z serowym ganache. Nie zabrakło także wprowadzenia do techniki tynkowania torcików masą z białej czekolady i sera!
Maciej Rosiński – to Cukiernik, Szef kuchni, Autor książek o nowoczesnym cukiernictwie, Wykładowca na Chocolate Academy i Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti, a teraz również AHP! Drugim ekspertem, który prowadził szkolenie był Mariusz Górecki. Finalista Best Pastry Chef 2016, brązowy medalista cukierniczych Mistrzostw Świata w Luksemburgu i ambasador AHP. Szkolenie było doskonałą okazją, by poznać techniki pracy cukierniczych mistrzów!