Odkryj przepis na:
Porcje: 5 monoporcji
Składniki
CRUNCH Z PROSO
- 9 g proso
- 25 g prażynki
- 50 g czekolada 55%
- 38 g pasta migdałowa
MUS SEROWY
- 25 g mleko
- 105 g Cremette
- 40 g biała czekolada
- 2,5 g żelatyna
- 80 g śmietana 32%
- 20 g białko pasteryzowane
- 30 g cukier inwertowany
COMPOTE JAGODOWE
- 50 g jagoda cała
- 30 g malina mrożona
- 55 g jagoda pulpa
- 0.2 g imbir mielony
- 15 g cukier
- 4 g pektyna NH
ZAMSZ
- 500 g czekolada biała
- 200 g masło kakaowe
- qs barwnik biały
Instrukcje
CRUNCH Z PROSO
- Czekoladę i pastę rozpuścić.
- Dodać prażynki i proso.
- Wymieszać razem.
MUS SEROWY
- Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
- Cremette i mleko zagotować.
- Dodać do czekolady i żelatyny, zblendować.
- Śmietanę ubić na ¾.
- Białko i cukier ubić.
- Ganache (35-38ºC) połączyć z śmietaną.
- Do śmietany dodać ubite białko.
COMPOTE JAGODOWE
- Malinę, jagody i imbir podgrzać do 40ºC.
- Cukier wymieszać z pektyną. Dodać do garnka.
- Zagotować.
ZAMSZ
- Do formy silikonowej wyłożyć na spód oraz boki po 120g/5szt, schłodzić.
- Galaretkę jagodową wylać do foremek 150g/5szt. Zamrozić.
- Szprycować mus serowy 250g/5szt. Zamrozić.
- Monoporcje zamszować białą czekoladą.
- Ułożyć na środku monoporcji galaretkę z jagody.
- Udekorować schłodzonym i podbitym musem serowym.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów