Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Tiramisu na bazie Creamland

Course: Deser
Servings: 1 kostka 20x20 cm

Ingredients

PONCZ Z KAWY
  • 210 g woda
  • 60 g cukier
  • 60 g rum
  • 60 g amaretto
  • 3 szt espresso
KREM
  • 144 g żółtka
  • 120 g cukier
  • 400 g Creamland
  • 270 g śmietana

Instructions

PONCZ Z KAWY

  • Wodę zagotować z cukrem.
  • Dodać rum, amaretto i espresso, wymieszać.

KREM

  • Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
  • Żółtka i cukier spasteryzować do 82ºC. Ubić z żelatyną.
  • Rozbić w mikserze Creamland, dodać śmietanę i dalej ubijać.
  • Połączyć obie masy.

ZŁOŻENIE:

  • Namoczyć biszkopciki savoiardi ponczem z kawy, ułożyć w formie na spód.
  • Wylać krem na biszkopty w ilości 500g.
  • Ułożyć warstwę biszkoptów nasączonych kawą.
  • Wylać kolejną część kremu w ilości 400g.
  • Schłodzić. Wykroić z formy.
  • Posypać kakao. Wyszprycować rozetki z kremu sernikowego.
  • Udekorować gorzką czekoladą.
  • Dookoła ułożyć biszkopciki
  • Opcjonalnie zawiązać wstążką.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów