Odkryj przepis na:
Porcje: 1 sztuka
Składniki
- 485 g Cremette Pure
- 105 g cukier
- 9 g kakao
- 1 g sól
- 180 g jajka
- 196 g czekolada 56%
- 220 g śmietana 33%
Instrukcje
- Połączyć ser, kakao, cukier i sól.
- Wymieszać płaskim mieszadłem.
- Dodać jajka w dwóch trzech etapach, wymieszać.
- Podgrzać śmietanę, wymieszać śmietanę z czekoladą.
- Wlać do masy serowej, połączyć razem.
- Przelać do foremek drewnianych o średnicy 12cm po 400g/szt.
- Wypiekać w 240-250ºC wiatrak 3. przez 15-17 minut.
- Po schłodzeniu sernika opcjonalnie można udekorować krawędź gotowym kremem orzechowym.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów