Co nowego u nas?!

Co nowego u nas?

Odbyło się pierwsze szkolenie „Masterclass” Akademii Hochland Professional

Na piątkowych warsztatach został przygotowany mus sernikowy z czarną kruszonką, sernikowy deser Verrines oraz monoporcje z mango, limonką i marakują – a to wszystko na bazie sera twarogowego Creamland!​ A także kompozycje na bazie Hochland Cremette: sernik baskijski, wertykalny torcik z serowym ganache. Nie zabrakło także wprowadzenia do techniki tynkowania torcików masą z białej czekolady i sera!​

Maciej Rosiński – to Cukiernik, Szef kuchni, Autor książek o nowoczesnym cukiernictwie, Wykładowca na Chocolate Academy i Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti, a teraz również AHP! Drugim ekspertem, który prowadził szkolenie był Mariusz Górecki. Finalista Best Pastry Chef 2016, brązowy medalista cukierniczych Mistrzostw Świata w Luksemburgu i ambasador AHP. Szkolenie było doskonałą okazją, by poznać techniki pracy cukierniczych mistrzów!

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do kontaktu oraz do Akademii Hochland Professional! Przed nam kolejne spotkania w ramach cyklu szkoleń "masterclass" Akademii Hochland Professional, szczegóły już wkrótce!

Po więcej zapraszamy na nasze profile Social Media: