Odkryj przepis na:
Porcje: 4 osoby
Składniki
- 250 g mąki gryczanej
- 150 g mąki pszennej
- 25 g świeżych drożdży
- 500 ml ciepłego mleka
- 1 jajko
- 50 g miękkiego masła
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 łyżeczki soli
- Łosoś wędzony na ciepło
- 150 g sera Cremette
- Mikrozioła do dekoracji
- Masło klarowane do smażenia
Instrukcje
- Wymieszaj mleko, drożdże i cukier i odstaw na 10 minut
- Wsyp do miski obie mąki, dodaj roztwór drożdży, jajka, masło i sól
- Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia
- Rozgrzej na patelni masło klarowane, smaż bliny na złoty kolor
- Podziel łososia na porcje. Ułóż na gorących blinach łososia, porcję sera Cremette z łyżki i udekoruj ziołami
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów