Odkryj przepis na:
Porcje: 4
Składniki
- 300 ml bulionu drobiowego
- 250 g sera Cagliata
- 100 g boczku
- 50 g słonych orzeszków ziemnych
- 50 g szalotki
- 200 g kalafiora
- 100 ml śmietany 36%
- 50 g pomidorów suszonych
- 100 g cukinii
- 20 g kolendry
Instrukcje
- W rondelku zagotuj bulion drobiowy
- Dodaj śmietanę i ser
- Gotuj zupę na wolnym ogniu
- Posiekaj orzeszki ziemne
- Boczek pokrój w kosteczkę i przesmaż na patelni
- Pokrój kalafior na drobne różyczki
- Szalotkę, suszone pomidory oraz cukinię pokrój w drobną kostkę
- Dodaj pokrojone warzywa do zupy
- Na koniec dodaj boczek i listki kolendry
- Chowder możesz podawać z paluszkami grissini
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów