Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Cagliata chowder

Czas przygotowania: 20 minuty
Rodzaj: Przekąska
Porcje: 4

Składniki

  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 250 g sera Cagliata
  • 100 g boczku
  • 50 g słonych orzeszków ziemnych
  • 50 g szalotki
  • 200 g kalafiora
  • 100 ml śmietany 36%
  • 50 g pomidorów suszonych
  • 100 g cukinii
  • 20 g kolendry

Instrukcje

  • W rondelku zagotuj bulion drobiowy
  • Dodaj śmietanę i ser
  • Gotuj zupę na wolnym ogniu
  • Posiekaj orzeszki ziemne
  • Boczek pokrój w kosteczkę i przesmaż na patelni
  • Pokrój kalafior na drobne różyczki
  • Szalotkę, suszone pomidory oraz cukinię pokrój w drobną kostkę
  • Dodaj pokrojone warzywa do zupy
  • Na koniec dodaj boczek i listki kolendry
  • Chowder możesz podawać z paluszkami grissini
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów