Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Ciabatta z pieczonym boczkiem i serem Creamland z prażoną cebulką

Czas przygotowania: 10 minuty
Rodzaj: Kanapka
Porcje: 1

Składniki

  • 1 ciabatta
  • 50 g sera Hochland Creamland z prażoną cebulką
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 1 pomidor malinowy
  • 20 g sałaty roszponki

Instrukcje

  • Plastry boczku wędzonego wstaw na pergaminie do rozgrzanego do 170ºC piekarnika i piecz przez 8 minut.
  • Ciabattę pokrój wzdłuż i jej połówki posmaruj serem Hochland Creamland z prażoną cebulką.
  • Ułóż na to umytą i osuszoną roszponkę, a następnie pokrojonego w plastry pomidora.
  • Na to połóż gotowy boczek i kolejną warstwę roszponki.
  • Przykryj górną połówką ciabatty.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów