Odkryj przepis na:
Porcje: 1 kostka 20x20 cm
Składniki
CIASTO CZEKOLADOWE
- 60 g mąka pszenna
- 10 g kakao
- 55 g cukier kryształ
- 1,5 g soda
- 1,5 g proszek do pieczenia
- 30 g syrop glukozowy
- 100 g mleko
- 50 g masło
- 35 g jajka
- 70 g czekolada 70%
SEROWY WHIPPING GANACHE
- 275 g śmietana
- 44 g cukier inwertowany
- 5,5 g żelatyna
- 165 g biała czekolada
- 415 g Cremette Pure
Instrukcje
CIASTO CZEKOLADOWE
- Mleko, masło i cukier zagotować, dodać czekoladę i syrop glukozowy, wymieszać.
- Dodać jajka, wymieszać.
- Suche składniki wymieszać razem, dodać do masy czekoladowej.
- Wylać do formy 20x20cm w ilości 410g/sztukę i piec w 170ºC przez 25 - 30minut.
SEROWY WHIPPING GANACHE
- Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie.
- Śmietankę zagotować z cukrem inwertowanym.
- Zalać czekoladę i żelatynę, zblendować. Dodać ser Cremette Pure i ponownie zblendować.
- Chłodzić przez 12 godzin.
ZŁOŻENIE:
- Ściąć delikatnie górę ciasta, aby było równe.
- Ubić serkowy whipping ganache.
- Szprycować na ciasto tylką ściętą pod kątem w ilości 800g / sztukę.
- Schłodzić i pokroić na kawałki
- Udekorować prostokątem z czekolady posypanym cukrem pudrem oraz złotem.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów