Odkryj przepis na:
Składniki
- 0,5 płata nori
- 80 g ryżu do sushi ugotowanego
- 15 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 1 liść sałaty masłowej
- 20 g ogórka świeżego
- 4-5 szt. paluszków krabowych
DODATKI
- Wasabi
- marynowany imbir
- sos sojowy
Instrukcje
- Ogórek obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
- Paluszki krabowe pokrój w słupki.
- Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch.
- Ryż rozłóż wzdłuż połowy płata nori.
- Połóż liść sałaty, a jego wierzch posmaruj serem Hochland Creamland śmietankowym.
- Ułóż obok siebie ogórek i paluszki krabowe.
- Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
- Ściągnij rolkę z maty i przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2. równomierne części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
- Gotowe sushi ułóż na talerzu i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów