Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Futomaki Creamland z paluszkiem krabowym

Course: Sushi

Ingredients

  • 0,5 płata nori
  • 80 g ryżu do sushi ugotowanego
  • 15 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  • 1 liść sałaty masłowej
  • 20 g ogórka świeżego
  • 4-5 szt. paluszków krabowych
DODATKI
  • Wasabi
  • marynowany imbir
  • sos sojowy

Instructions

  • Ogórek obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
  • Paluszki krabowe pokrój w słupki.
  • Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch.
  • Ryż rozłóż wzdłuż połowy płata nori.
  • Połóż liść sałaty, a jego wierzch posmaruj serem Hochland Creamland śmietankowym.
  • Ułóż obok siebie ogórek i paluszki krabowe.
  • Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
  • Ściągnij rolkę z maty i przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2. równomierne części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
  • Gotowe sushi ułóż na talerzu i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów